SIRP: Eesti jazz ja „Jazzkaar”

Ivo Heinloo, Sirp, 04.04.2012

Jälle üks „Jazzkaar” on seljataga ning aeg teha kokkuvõtteid tänavuse kevadlõikuse saagist. Festival läbilõikes, Eesti jazzi mätta otsast vaadatuna, oli üsna suurte kontrastidega, kuid seda põnevam.

Oleg Pissarenko Band Kumus oli kindlasti üks festivali suuremaid ahhaa-elamusi: Pissarenko helilooming eristub selgelt kõigest muust, mida Eesti muusikaelus praegu tehakse. Kontsert mõjus kui kohtumine millegi suure ja tundmatuga, millel pole rusuv, vaid hoopis vabastav mõju. Pissarenko esitab oma uue plaadi „Kes sa oled?” muusikaga suuri filosoofilisi küsimusi ja jätab need vastamata, andes kuulajatele rohkelt ruumi tõlgendusteks. „Plaadi peal on need lood hoopis teistsugused,” ütles Pissarenko kontserdil. Selles on kindlasti tubli annus tõtt: kontserdisituatsioonis tekkivat vahetut kontakti publikuga ei asenda kunagi „purki” pandud helisalvestus, eriti sellise muusika puhul, mille valmimist reaalajas on märksa huvitavam jälgida kui kodus taustaks kuulata. Rütmisektsioon töötas laitmatult ning Raun Juurika elektroonilisi uitamisi oli sama põnev vaadata kui kuulata – meil ei ole sugugi palju jazzivallas tegutsevaid muusikuid, kes rakendaksid live-elektroonikat sedavõrd asjatundlikult ja loominguliselt. …

Täispikkuses artikli leiate siit: www.sirp.ee/eesti-jazz-ja-jazzkaar

TELLI OLEG PISSARENKO UUDISED OTSE E-POSTKASTI!

 

Liitu Oleg Pissarenko infolistiga, et saada värskeid uudiseid tulevaste kontsertide kohta. Samuti oled nii alati kursis eksklusiivsete sõbrapakkumiste ja eriteadaannetega.

Infokiri ilmub uudiste ja pakkumistega samas rütmis, kuid mitte tihedamini kui kaks korda kuus.

Aitäh! Olete edukalt tellinud Oleg Pissarenko uudised!

Pin It on Pinterest