Kogesin mõned päevad tagasi oma elu ühte võimsamat müstilist hetke! Ma ei oleks iial arvanud, et paljudele hästi tuttav “déjà vu” ehk tunne, et “see kõik on juba kusagil varem olnud” võib muutuda nii võimsaks, teadlikult kõrvalt jälgitavaks sündmuste ahelaks! Täpselt nii see aga juhtus, kui sain ühes Tartu kohvikus kokku vana tuttavaga ning leti ees seistes ja kohvi tellides järsku tundsin, et mitte ainult ei koge tavalist déjà vu’d, vaid ka tean mitme olukorras osaleja tegevusi ja sõnu ette. Sõna otseses mõttes TEAN! Olin toimuva pärast hämmingus ja lausa hirmul – kas äkki oleks vaja kutsuda kiirabi või kuidas see ometi võimalik saab olla!? Episood lõppes veelgi šokeerivamalt, kui äkki sain aimu, et kohviku teisel korrusel viibib meie ühine tuttav ning kui minu jutukaaslane, osutades trepile, lausus “Näe, Peeter tuleb alla”, käis kehast läbi nagu elektrilöök… Ning siis sai müstiline episood läbi. Jäin suht juhmilt seisma ja mõtlema – mida ometi see kõik pidi tähendama?…

Minu järeldused:

1. Teame sellest, mida nimetame “reaalsuseks” liiga vähe, et toimuvat päriselt mõista. See tähendab, et vajame järgmisele teadvustasandile tõusmist, et suuta sarnastele nähtustele mõtestatud seletusi anda.

2. Aega pole sellisel kujul olemas nagu oleme harjunud mõtlema. See tähendab, et aeg on meie meelte produktsioon, mitte päriselt eksisteeriv nähtus.

3. Päris reaalsus on midagi hoopis enamat kui me oma meelte abil tajuda suudame!

Oleg Pissarenko, 28.07.2016

TELLI OLEG PISSARENKO UUDISED OTSE E-POSTKASTI!

 

Liitu Oleg Pissarenko infolistiga, et saada värskeid uudiseid tulevaste kontsertide kohta. Samuti oled nii alati kursis eksklusiivsete sõbrapakkumiste ja eriteadaannetega.

Infokiri ilmub uudiste ja pakkumistega samas rütmis, kuid mitte tihedamini kui kaks korda kuus.

Aitäh! Olete edukalt tellinud Oleg Pissarenko uudised!

Pin It on Pinterest